Zajímavá varianta rybího receptu. Zkuste a dejte nám vědět, jak chutnalo.


Suroviny
1 lžíce olivového oleje, 2 lžičky na drobno nasekaného česneku, 2 hrnky nahrubo nasekaných kapustových listů, 1 hrnek vody, 1/2 lžičky soli, 3/4 hrnek kuskusu, 1 lžíce bílého vína, 2 lžička másla, 550 g lososa – filety, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře, fazolové lusky


Postup
Připravte kuskus podle návodu na obalu. Rozehřejte olej v hrnci, přidejte česnek a připravujte 30 vteřin. Přidejte kapustu, zamíchejte, přikryjte a vařte 3 až 5 minut. Dolijte vodu a osolte a přiveďte k varu. Kuskus zamíchejte a sundejte z ohně, ještě nechte stát 5 minut. Přimíchejte víno s máslem.
Rozehřejte olej na lososa v pánvi. Rybu osolte a opepřete a dejte na pánev kůží směrem dolů. Přikryjte a smažte zhruba 6 až 8 minut.
Kuskus rozdělte na 4 talíře a nahoru přidejte lososa. Dle chuti přidejte zelené lusky z fazolek.

 

TIP

V případě hubnutí.
Jako večeři můžete servírovat s čerstvou zeleninou místo kuskusu.


Výživná hodnota na porci
1 porce bez přílohy obsahuje: 462 kcal, 27g cukrů, 32g bílkovin, 22g tuků, 4g vlákniny

Přílohy: brambor = 185 kcal, porce rýže 308 kcal, porce těstovin = 317 kcal, chléb (1kus, 60g) 135 kcal

Předchozí recept

April 28, 2024 • 10:06PM

Další recept

May 8, 2024 • 5:04AM

Vhodné jako

z našich receptů

z našeho magazínu