Růže nám může dělat radost na zahrádce, ve váze, ale také si z ní můžeme vyrobit šťávu. Růžová voda má mnoho léčebných účinků a dobře chutná.

 

Suroviny

250 ml upěchovaných růžových lístků, 500 ml vody, 10 dkg třtinového cukru, kyselina citrónová na špičku nože

Postup

Vodu uvaříme s cukrem. Lístky prohlédneme a probereme od případných nečistot či broučků a dáme do vroucí vody. Vaříme cca 10 minut. Přidáme kyselinu citrónovou a necháme odstát 48 hodin. Přecedíme a lístky vymačkáme, abychom měli více šťávy. Pár lístků můžeme nechat ve šťávě, pro lepší efekt. Lístky se můžou i jíst.

Předchozí recept

April 19, 2024 • 7:17AM

Další recept

April 19, 2024 • 10:01AM

z našich receptů

z našeho magazínu